UWIS tarjoaa paikkatiedon tieteen käyttöön

Tiedesukellus

 

UWIS mahdollistaa tehokkaan navigoinnin, paikkatiedolla lisätyn datankeruun sekä viestinnän sukelluksen osallisten kesken.

Nämä ominaisuudet ovat erityisen hyödyllisiä mm. meriarkeologiassa ja -biologiassa. Näyttölaitteena toimivassa Alltab:ssa on käytettävissä mm. datankeruu-ohjelmisto Allure, jonka tallenteet päivittyvät pilveen heti pinnalle tullessasi internet-yhteyden avulla.

3D paikkatiedon avulla kovaa vauhtia yleistyvä vedenalainen fotogrammetria mahdollistuu yhä keveämpiä tietokoneita ja kamerajärjestelmiä käyttäen.

UWIS järjestelmää voi käyttää myös ROV:n ohjaamiseen ja yhdessä viistokaiku-laitteiden kanssa.

 

 

UWIS-järjestelmän hyödyt tiedesukelluksessa

Tehokkuus

Etsintä ja navigointi tehostuu kun sukeltaja tietää oman sijaintinsa kartalla tai suhteessa tutkittavaan alueeseen/ kohteeseen. Havainnon paikkatieto tallentuu nopeasti ja vaivattomasti.

Turvallisuus

Tiedesukelluksessa sukelletaan usein keskittyen varsinaiseen työtehtävään. UWIS voi hälytyksillään huomauttaa esim. liian kauas parista joutumisesta tai sovitusta laskeutumispisteestä.

Uudet teknologiat ja näyttävyys

Vedenalainen paikkatieto mahdollistaa mm. photogrammetrian yleistymisen tiedetyön osana. Reittikartat yhdistettynä muuhun materiaaliin tekevät raportoinnista näyttävämpää ja mielenkiintoisempaa.